El Maset del Vilosell

ENTORN

El Maset està situat al municipi del Vilosell, un dels pobles amb més encant de les Garrigues, que reuneix al seu terme municipal tots els atractius de la comarca.

EL VILOSELL

El Vilosell està considerat el poble més bonic de les Garrigues. Només cal fer una passejada pels seus carrers empedrats per comprovar-ho: caminar pel Vilosell és trepitjar segles d´història, tot respirant la brisa de la serra de Llena. En tot el municipi, el visitant es pot perdre per racons encantadorament silenciosos i trobar-se a cada passa amb edificis d’interès artístic i patrimonial. Si es para atenció, en algunes façanes es poden descobrir les pedres de l’antic castell del Vilosell, ja que moltes cases es van construir amb els carreus de la fortificació i, fins i tot, algunes vivendes encara conserven portes de l´antiga edificació.

De les edificacions que es poden visitar, en destaquem:

  • L’església barroca de Santa Maria, amb una única nau que acull la capella del Santíssim i el baptisteri, es va aixecar sobre l’antiga església romànica dels segles XIII i XIV.
  • Els carrers empedrats: una de les característiques del municipi són els seus carrers empedrats, on sembla no haver passat el temps.
  • L’ermita de Sant Sebastià és una construcció d’estil renaixentista davant la qual trobareu una creu gòtica del segle XIV digna d’admirar.
  • L’ermita barroca de Sant Miquel de la Tosca del segle XVIII es troba en un indret anomenat les Fontetes, a 4 km del Vilosell. La privilegiada ubicació d’aquesta ermita, envoltada de vegetació enmig d’un terreny més aviat àrid, fa que la visita al santuari sigui tota una experiència per als sentits.

El Vilosell es troba enmig d’un paisatge únic, de bellesa espectacular, sota la serra de Llena (Prades) i envoltat de cultius d´oliveres delimitats amb els seus marges de pedra típics de les Garrigues.

Sorprendran el visitant les cabanes de volta, amb l’encant de la seva estètica i la solidesa de la seva construcció de pedra seca, tan integrades al seu entorn que semblen obra de la natura mateixa.

Aquí trobareu una terra nova per descobrir, l’especial i enigmàtic paisatge de les Garrigues, on l’oli esdevé art i cultura. 

Marges de pedra

Cultiu d´oliveres

Cabanes de volta

CALENDARI I RESERVES ON-LINE